Hekimler Birliği Vakfı -:- Milupa da toplatıldı

04-08-2015

Milupa da toplatıldı

İtalya Sağlık Bakanlığı, bebek sütü Milupa'yı da toplattı.

İtalya Sağlık Bakanlığı, Milupa marka bebek sütünde yapılan analizlerde, Nestle marka bebek sütünün piyasadan toplatılmasına neden olan 'ITX' maddesinin tespit edildiğini bildirdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, ambalajın üzerine yazı yazmakta kullanılan mürekkepte bulunan ITX' maddesinin, Milupa'nın Aptamil 2 çeşidinde bulunduğunun 13 Ekim'de öğrenildiği belirtildi. Açıklamada, aynı tarihte, AB ülkelerine bu marka sütlerin piyasadan toplatılması uyarısının yapıldığı kaydedildi. Dünyanın en büyük gıda firması Nestle, bu hafta başında İtalya, Yunanistan, Fransa, Portekiz ve İspanya'daki bebek sütlerini piyasadan çekmişti.

Sabah