Hekimler Birliği Vakfı -:- Dünyanın en az bulunan kan grubu için sanal banka oluşturuldu

04-08-2015

Dünyanın en az bulunan kan grubu için sanal banka oluşturuldu

Dünyanın en az bulunan kan grubu için sanal banka oluşturuldu
Dünyanın en az bulunan kan grubu olarak bilinen ve 4 binde bir kişide bulunan AB Rh (-) kan grubu için sanal banka oluşturuldu. Motor kulüpleri tarafından kurulan sanal banka kan ihtiyacı olanlar ile bu kan grubuna sahip olanları buluşturmayı hedefliyor.
Vespa Clup yetkilisi Kemal Arıkan, hastanelerde söz konusu kan grubunun çok fazla arandığını belirterek, aralarında sürekli iletişim bulunan tüm motor kulüplerini harekete geçirdi. Her yıl yaz aylarında Türkiye'nin değişik coğrafyalarında biraraya gelerek kamp yapan motorcular, ender bulunan AB Rh (-) kan grubu için ABRhNegatif@yahoos.com ismindeki e-mail adresini hizmete sunmanın yanında, sanal ortamdaki adresi tüm kan bankalarına da bildirdi.

Söz konusu e-mail adresine AB Rh (-) kana ihtiyacı olan ve kanı bu gruptan olup ihtiyaç halinde verebilecek olanlar bir e-mail gönderiyor. Daha sonra bu e-mail adresinden bir bilgi formu geliyor. AB Rh (-) kan verebilecek olanlar, kendi kişisel bilgilerini içeren bu formu doldurduktan sonra ABRhNegatif@yahoos.com adresine geri gönderiyor. e-mail'in kullanıcısı ise ihtiyacı olanı, kan verebilecek kişiyle buluşturuyor. Yapılan bu hizmetin karşılığında herhangi bir şekilde para talep edilmiyor.

KÜTAHYA (CİHAN) - 09.11.2004 11:45:00

Kaynak:Haber 7.com